Известие

Collapse
No announcement yet.

Как да подобрим спирането на 33, Сюд и Спринт

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Такаааа, гледам, че чичко ви Иво пак е писал на голямо количество вино. Та да поясня. 33-ките, имат дискове отзад, само и единствено, ако имат АВS. Без значение с какво задвижване.

Второто главно нещо: Ивоооо, стига идиотски фантазии!!! Окачването на Типовата платформа няма допирна точка с това на 33. То на практика няма шенкел. Именно затова 33-ковия е толкова ценен. Още повече ако някой толкова е на зор да мине на дискове, а не може да си намери шенкели, ще му бъде по-лесно да пригоди шенкел от Opel или VW отколкото от Фиат. Например при Opel шенкела отзад също се захваща с 4 болта, както при 33.
    Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Не е много коректно да се обиждаме и да се обвиняваме без доказателства.
      Аз лично не твърдя, че си неспасяем пияница, защото имам вяра в хората.
      От друга страна съм сърдит, защото ме обвиняваш, съвсем неоснователно, че съм злоупотребил с вино!
      Държа да поясня, че от обед лющя ракия и никакво вино не съм вкусвал Освен това, не съм казал категорично, че типовите шенкели стават, а просто да се провери.
      Освен това, вместо да ме обвиняваш, съвсем неоснователно в алкохолизъм, по-добре се напъни и ми отговори, става ли сервото от QV в нашите кошници!
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
        Не е много коректно да се обиждаме и да се обвиняваме без доказателства.
        Аз лично не твърдя, че си неспасяем пияница, защото имам вяра в хората.
        От друга страна съм сърдит, защото ме обвиняваш, съвсем неоснователно, че съм злоупотребил с вино!
        Държа да поясня, че от обед лющя ракия и никакво вино не съм вкусвал Освен това, не съм казал категорично, че типовите шенкели стават, а просто да се провери.
        Освен това, вместо да ме обвиняваш, съвсем неоснователно в алкохолизъм, по-добре се напъни и ми отговори, става ли сервото от QV в нашите кошници!
        Не става естествено сервото от 145. То е по-голямо в диаметър от 33-ковото сигурно поне 7-8 см. А и няма смисъл от по-голямо серво. Има смисъл единствено от по-големи спирачни апарати и дискове. Тогава всичко си идва на мястото.
        А по отношение на обидите, па откога си станал толкова обидчив? А и що да не е вино, като сега навън времето казва: Винско и Свинско!!!

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
          Не става естествено сервото от 145. То е по-голямо в диаметър от 33-ковото сигурно поне 7-8 см. А и няма смисъл от по-голямо серво. Има смисъл единствено от по-големи спирачни апарати и дискове. Тогава всичко си идва на мястото.
          А по отношение на обидите, па откога си станал толкова обидчив? А и що да не е вино, като сега навън времето казва: Винско и Свинско!!!
          Щото отказах цигарите и виното не ми понася!
          Катро гледам не ми стига само 1.5 см.
          Трябва да местя парното.
          Иначе сервото ми издиша и си е за смяна
          Отивам да люсна още една и си лягам!
          Стига ми за днеска!

Лека нощ
          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
            Щото отказах цигарите и виното не ми понася!
            Катро гледам не ми стига само 1.5 см.
            Трябва да местя парното.
            Иначе сервото ми издиша и си е за смяна
            Отивам да люсна още една и си лягам!
            Стига ми за днеска!

Лека нощ

Не си занимавай с глупости. Отивай при Пешката и отвличай сервото. Слагай си оригиналното и няма да имаш грижи.

Comment

От доста време бях намислил да сменя неспирачките на картинга със спирачки, но все не намирах желание да отделя едни 300+ кинта за новите, е намерих желание и се започна - апарати от Калибра турбо, дискове от 155 кучка( м/у другото Боби същите са като на 156 но с 4 болта) накладки за Калибра турбо, спирачна помпа от 75-ца и преходници за спирачните маркучи. Малко търкане на апаратите и боя, смяна на гуменяците и всичко беше готово за монтаж. Дисковете както Боби спомена са с малко луфт на централния отвор но се справих с втулки от тънка ламаринка. И за тази трансплантация бях чел доста, предимно в алфаоунър форума и ти да видиш, всичко си дойде на мястото. Единствено имах опасения, че помпата няма да се сработи със сервото, че имам един подобен случай с помпа от 33, буталото на сервото не искаше да натакова помпата като хората и така и не потече спирачна течност от апаратите. Но за мое голямо учудване този път всичко мина като по спирачна течност, обезвъздущиха се и трите точки без никакъв проблем. Сега остава тестове за се правят, но другата седмица ще е, че още не сме роудлигъл. А тази седмица ще се заема с още едно предизвикателство - хидравлична ръчна спирачка, че не ми се занимава с апарати с жила.
              Attached Files

Comment

браво, добре изглежда .. ся остава и да спира

за хидравличната ръчна много добре си се ориентирал, интересно ми беше само дали помпата за ръчната става от 33ка
                33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

браво ще чакаме отзиви.
                  alfa 33 1,7 IE 89гд.[SIGPIC]
                  alfa 33 1.7 IE 92гд.
                  alfa 166 2.4jtd 02гд. 150к.с.
                  lancia delta 1.9td 99гд.

Comment

Много добре е станало браво!!!Ако днес имах хубави спирачки нямаше да катострофирам. Но нямах!!! Сега поне докато си оправя кошничката ще се заема и аз с тези смотани спирачки че тези 33-ки са ебахти боклука в това отношение!!!
                    Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

Да кажа и аз няколко неща относно спирането при 33, относно неговите подобрения и т.н

На всички ни е ясно, че 33 не спира. Но първото и най-важно нещо е да знаете, дали вашата лична 33-ка въобще спира така, както трябва , или има проблем в спирачките. Най-често проблема е отзад, където почти всички 33-ки са с барабани. Когато не спира колата отзад, се получава едно усещане, че колата въобще не спира. Защото на ниска скорост предните колела могат да блокират и се получава ясно на всички нещо, доста неприятно, а във висока скорост просто без помощ от задните колела нямате достатъчно сцеплбение между каучук и асфалт. Почти съм убеден, че на 90% от собствениците тук не им работят задните спирачки, или поне не колкото трябва. Другото нещо е така нареченият кантар, който почти винаги е блокирал. Но да се върнем на самите барабани. В обще линии всяка 33-ка влязла в сервиза, в който работя е с проблем в задните спирачки. Проблемите са най-разнообразни. Най-често се среща проблема с неработещи тресчотки на накладките, или още познтати като самонатягащ механизъм. Много често ако са сменяни накладките не е сглобена правилно въпросната тресчотка и тя не функционира. Често не са и сложени правилно пружините или въобще липсват. В повечео сервизи въобще не знаят това устройство как работи и каква му е функцията. Няколко пъти сам виждал липсващи части от въпросната тресчотка, която е преебана при мантажа.
                      Друг често срещан проблем е течащ спирачен цилиндър, или блокирали буталца в самото цилиндърче. Там нещата са ясни - смяна. Но ако цилиндърчето е текло, то не се сменя просто и толковва, а трямва идеално да се измие спирачната тичност от барабана и накладките. Мие се с Меглио и вряла вода просто идеално. Но не се ли измие, все едно нищо не е сменено.
                      първо се уверете, че колата спира отзад, и след това подобрения. А относно подобренията, за да ги направите, първо трябва да имате ясна концепция, какво искате, за какви пари и как ще си карати колите.
                      Не забравяйте и ГУМИТЕ. Гумите са от изключително важност, ако искате да ви спират колите, карайте с хубави меки гуми, а не изгорели до положение "порцелан" галоши.
                      Относно подобрението отпред, първо трябва да сте наясно, че варианта на Иво и единият мой, не е единственият. Той е по-труден, защото апарати за Калибра Турбо се намитат много трудно. Това за вариант със дискове 284 мм. А отделно е лошото, че там вече няма вариант за по-малка джанта от 15 цола.
                      Най-удачният вариат и с дискове 257 мм. Така продължавате да карате със 14- ки, не е необходимо да сменята спирачната помпа, а апаратите донор са от много по-голяма гама Опели и се намират лесно и са евтини. Накладките за тях също са по-евтини. Пак ще повторя, за 257 мм диск апарати стават от Астра 1-во поколение с 2.0 мотори, Вектра 1-во поколение с 2.0 мотори, а такива коли има много и апарати се намират лесно. Дисковете се ползват от почти всички италианки на 157 диск, а той е значително по-евтин от дисковете, които си е взел Иво или дисковета от 156 на червената ми 33-ка . Не се подлъгвайте, че 257 мм е малък диск за тази кола. Алфа 164, Ланча Тема и Фиат Крома с този размер дискове, знаете колко са големи и нямат проблем със спирането . 33-ката е мноооого по-лека и трябва да ви е ясно, че този въриант е достатъчен. Естествено, и в 2-та вида конверсия е важно да си купите възможно по-хубави накладки, за да има истински разултати.

Толкова засега от мен, а всеки, който не е сигуран дали 257 диск е подходяща конверсия, може да дойде и да направи няколко спирания с комбито ми, което е с 257 диск, и което е най-хубаво при него, зиматга си го карам с 14-ки, все пак това ми е ежедневната кола.

---------- Post added at 17:43 ---------- Previous post was at 17:38 ----------

А Иво (за MrX става въпро, да не се обърка някой) да сикаже с каква боя ги боядиса тия апарати, някаква много специална и за колко пари, или спрай някакъв, или пак обикновена боя.

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                        А Иво (за MrX става въпрос, да не се обърка някой) да си каже с каква боя ги боядиса тия апарати, някаква много специална и за колко пари, или спрей някакъв, или пак обикновена боя.
                        Апаратите ги боядисах със спрей за апарати някакъв, не е от най-качествените но само този намерих. Спрях се на 284 дискове, защото така и така съм на '15-ки, а и случайно ми попаднаха апаратите миналата година. Дисковете като за марката, която са ги намерих на мисля изгодна цена, накладките са Феродо СЛ.
                        Ето и цените:
                        -апарати - 100 -
                        -дискове - 120 -
                        -накладки - 48 -
                        -помпа - 75 -
                        -ремонтен комплект апарати - 20
                        - спрей - 7
                        -скоби за апаратите - 12
                        = 382 - бахти и прахосника съм!

Comment

Първоначално публикувано от MrX Покажи съобщение
                          Апаратите ги боядисах със спрей за апарати някакъв, не е от най-качествените но само този намерих. Спрях се на 284 дискове, защото така и така съм на '15-ки, а и случайно ми попаднаха апаратите миналата година. Дисковете като за марката, която са ги намерих на мисля изгодна цена, накладките са Феродо СЛ.
                          Ето и цените:
                          -апарати - 100 -
                          -дискове - 120 -
                          -накладки - 48 -
                          -помпа - 75 -
                          -ремонтен комплект апарати - 20
                          - спрей - 7
                          -скоби за апаратите - 12
                          = 382 - бахти и прахосника съм!

Не си бре, даже тънко си минал. А иначе е ясно, че 284 е още по-добре, ма нали си знам, че на нас двамата с теб тия коли са ни само за кеф, а не ежедневки, та затова ги съветвам да си преценят внимателно момчетата, щото си има и икономическа страна. Иначе зимата с 15-ки си е тегаво с тия коли. за зимна гума идеалният размер в 33 е 175 /65/14 - хем не са скъпи, хем копаят.

Comment

Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщение
                            интересно ми беше само дали помпата за ръчната става от 33ка
                            Може би ще стане, но не спирачната помпа, а тази за съединителя. На повечето места където четох използват помпи за съединител от лада и хонда сивик, аз взех ладова, че е 20 кинта. Днес ми направиха преходниците за тръбите, остава стойката да измъдря и монтирам.

Comment

Вече официално мога да обявя, че дедо има работеща хидравлична ръчна спирачка. Въпреки, че материалите по изработката и инсталирането са доста в нета отново метода беше проба-грешка. По горе писах, че се използват предимно помпи за съединител от лада и хонда сивик и, че съм се ориентирал към такава от лада(от финансова гледна точка), е след два доста умазващи със спирачна течност опита се дезориентирах в другата посока - помпа от хонда. Та за ладовата, снабдих се нова от магазина, като преди това бях чел и руски сайтове как се постига ефект с нея. Направиха ми преходници и резби там където беше нужно. Сътворих конзола за захващане на механизма, в последствие разбрах първоначалният ми дизайн, колко оптимистичен и нереалистичен е и последва усилване на конзолата, която претърпя в последствие още едно усилване. Събрах всички части на ръчната и право в колата. Теч тук, теч там, но нали е пробно няма страшно. Ми задейства се, ОБАЧЕ имаше един доста голям проблем - помпата връщаше през буталото напред и изтичаше извън нея, т.е. на мокета зад скоростния лост. Демонтаж, разглабяне на самата помпа за проверка на уплътнителите, ми всичко си наред. Нова проба и пак същото, а на всичкото отгоре ми пропадаше и педала ако го задържа, да не говорим, че не шеше нормален на натискане при първо натискане - мек - некачествени спирачки. Бесен, пълен демонтаж на всичкои запращане на помпата от лада където хора не минават. Една бърза проверка във форума на хонда в раздела им "продава"(видим и за не регистрирани) и останах учуден колко хонди сивик 5 генерация се продават и на какви тънки пари. Спирачна помпа втора ръка от хонда '95 20 кинта, доставка 5 кинта. Пристигна помпата, ми тя кат деЦка пишка, има няма 6-7 см дъга и 2 дебела.Тук е момента да кажа, че действието на двете помпи е напълно срещуположно, нищо че натиска идва от една и съща страна. Едно бързо разпробиване и навиване на резба, преправяне на захватните места на конзолата и готово за проба. Много лесно мина обезвъдушаването, малко помпане на педала, 2-3 пъти помпане на ръчната и всичко стегна яко - ход на ръчната 2-3 зъба. Една бърза проба из махалата - къса гумите и кърти паветата. И досадната работа продължава - демонтаж, боя, съхнене, монтаж на всички чаркове и отново в колата. И всичко заспа!
                              Attached Files

Comment

Вече имам наблюдения над подобренията по спирачната система. Мииии спира. Малко усещам педала като гумен, вероятно заради малкото серво, но определено колата спира. Ръчната също е наред, на прегледа изкарах колата от валците като я дръпнах, а хода и е максимум 3 зъба. И друг плюс, малко несериозен, но, сега джантите не стоят "празни", дисковете и апаратите изпълват вътрешния диаметър много добре.

Comment

Working...
                                X